Fif.no

Wildlife Safari

Norges dyrelivssafari er et paradis for naturelskere. Dette habitatet ligger i den nordlige delen av Norge, og har mange forskjellige varianter av dyr og planter som ikke finnes andre steder på jorden. Høydepunktet ved ethvert besøk i dette området ville være å gå gjennom ville skoger der bjørner vandrer fritt.

Moskusokse

Dovrefjellfjellene er det eneste stedet i Norge, og et av få steder på jorden, hvor du kan se de mektige moskusokser. På en guidet sommervandringssafari er gjestene praktisk talt garantert et møte med disse uforglemmelige halvtonsdyrene.

 

Moskusokser er et av de første dyrene som bodde i dette landet var moskusokser, mange arter er nå utdødd.
I forhistorisk tid trivdes de i flokker på over hundre tusen og streifet fra Sibir hele veien over Nord -Amerika i en epoke da isbreer ennå ikke hadde tatt sin toll på jordens landskap.

De lever i tundraen og kan vokse til å bli 12 fot lange fra nese til hale!

norge musk oxe

Kongekrabbe

På en kongekrabbesafari kan du se det store monsteret fra land eller fra en båt når det bringes til overflaten og settes i den kokende gryten. Den røde kongekrabben kan måle opptil to meter fra klo til klo og veie opptil 15 kilo.
kong

Fugletitting

Det er så mange flotte steder å gå på fugletitting i Norge. For eksempel kan du se dykkere, greber og villfugler i vest og i fjellet dotterel, rødhalset phalarope, hornlark, snøbunting og kanskje til og med en snøugle. På Vega -øyene er det over 230 fuglearter. Den mest populære er ærfuglen. Andre fugler du kan se i Norge er Stellers ærfugl, snedderfugl, brûnnichs guillemont, lundefugl, Runde og havørn.
fugletitting norge

Elg

I Norge kan du oppdage elg i skumringen fra en elsykkel, overnatte i elgets observasjonstårn i Espedalen, eller kysse en elg på Svartisen Moose i Salten eller dra på elgsafari. Det er mange steder å se elg i Norge, både i deres naturlige habitat og i naturparker.
elg